Ahad, 20 Disember 2009

KEK LAPIS WATER MELON CHEESE

KEK LAPIS WATER MELON CHEESE


Bahan-bahannya:

10 biji telur
150gm gula halus
2 gelas tepung hong kong (kira-kira 180-200 gm)
1 sudu ovallette
100gm horlick
450gm mentega
1 tin susu pekat manis
250gm cream cheese
chocolate chips

Cara membuatnya :

1) Telur, tepung hong kong, horlick dan ovaleette di pukul hingga kembang dan pekat.

2) Mentega,susu dan cream cheese di pukul hingga putih.
Satukan kedua-dua adunan dan gaul hingga sebati. Bahagi kan
kpd 3 bahagian.

(a) warna hijau 3 lapis (setiap lapisan 5 sudu makan )
(b) warna putih 2 lapis (setiap lapis 5 sudu makan )
(c) warna merah lapis hingga habis (setiap lapisan taburkan dengan chocolate chips)

Bakarlah selapis-selapis sehingga masak.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan