KEK PANCAINDERA
Bahan-bahannya :
5 biji telur ayam
1 tin susu manis
1 sudu kecil vanila
1 gelas gula halus
120 gram mentega
1 kati biskut sultana
1½ gelas tepung gandum
Cara membuatnya :
1. Pukul mentega dengan gula hingga kembang. Masukkan telur satu persatu hingga habis,
masukkan pula susu dan tepung sedikit demi sedikit, kacau rata.
2. Kemudian masukkan vanila dan pewarna hijau, kacau lagi.
3. Sediakan tempat pengukus, ratakan dua senduk adunan ke dalam acuan 7 inci X 7 inci dan kukus.
4. Hampir masak aturkan biskut sultana dan masukkan 2 senduk adunan lagi, ratakan dan kukus.
4. Buatlah begini hingga adunan dan biskut sultana habis. Kukus lagi sampai masak.
5. Bila sudah masak angkat acuan dan masukkan pula dalam oven yang telah dipanaskan dan bakarlah selama 10 minit lagi.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan